Et budgetforlig der tydeligt prioriterer folkeskolen
Skolerne er ikke ens, og derfor skal lærerne inddrages i det udviklingsarbejde, der bliver understøttet økonomisk, fremhæver kredsformand Dorthe Fisker, efter at et byrådsflertal i nat indgik budgetforlig.
Af Ulrik Kongsgaard
I alt bliver skoleområdet i Aarhus over de næste fire år løftet med 560 mio. kr. i en blanding af varige midler, engangsmidler, statsligt tilskud og penge der findes via interne omprioriteringer.
- Tak til det samlede byråd. Og tak til byrådet for at huske fremtiden. I budgetforliget er det indskrevet, at det også i de kommende år bliver nødvendigt at se på yderligere investeringer i folkeskolen i Aarhus, lyder det fra Århus Lærerforenings formand Dorthe Fisker.
Hun understreger samtidig vigtigheden af, at lærerne bliver inddraget i processen:
- I forhold til de prioriterede midler til fortsat arbejde med særlige indsatser og bredere børnefællesskaber, er det for os lærere bydende nødvendigt, at vi inddrages i det lokale arbejde og de lokale indsatser. Vores skoler er ikke ens, og derfor skal den enkelte skole og de enkelte teams have indflydelsesmuligheder i det udviklingsarbejde, der er igangsat og med budgetforliget fortsat understøttes. Lad de fagprofessionelle få ordet. Det skaber motivation og mening og derved en bedre skole for vores elever.
Skoleområdet i Aarhus kan se frem til 50 mio. kr. om året i et varigt løft, 210 mio. kr. i engangsmidler, 100 mio. kr. fra staten samt 50 mio. kr. i interne omprioriteringer. Ressourcer som ifølge Dorthe Fisker skal være med til at sikre tiltrækning og tilknytning af flere lærere til folkeskolen.
- Lærerne er fortsat den vigtigste enkeltstående faktor for eleverne, og vi skal styrke muligheden for relationen mellem elever og lærere, siger hun.